Over INSPIR8ION

Inspir8ion

Strategie & Innovatie

 

 

Arthur

Dallau

Wat drijft mij? Wat heb ik gedaan? Waar kom ik vandaan?

 Passie – Plezier – Positiviteit – Power

Als je de meeste tijd van je leven op de werkvloer doorbrengt dan is het geen gek idee om dat met zoveel mogelijk passie en plezier te doen. Fluitend naar je werk gaan om vervolgens terug naar huis te keren met een dosis positieve energie om je partner, gezin of vrienden te inspireren, motiveren en ondersteunen. 

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk en horen zakelijke beslissingen, complexe situaties en overvolle agenda’s bij het leven in de 21e eeuw. Maar waarom continu denken in problemen als er eigenlijk altijd wel een oplossing is? 

Na 18 jaar werken ben ik tot de conclusie gekomen dat het echt mogelijk is om iedere dag te eindigen met een goed gevoel en geïnspireerd te raken of te inspireren. INSPIR8ION is dan ook gebaseerd op positiviteit, passie en power. Het bieden van meerwaarde voor de organisatie, je omgeving en vooral ook jezelf. Dit alles op basis van the human touch, want uiteindelijk zijn wij allemaal mensen met gevoel en hebben wij de wil om het verschil te maken of om ergens bij te horen. INSPIR8ION initieert of versterkt dat gevoel en geeft extra waarde aan relaties en resultaten.

 

 

2015-10-16 20.42.04

 

“The most INSPIR8IONAL force on earth is the human soul on fire”

Inspireren

Mijn voorliefde voor verandering, verbinden, inspireren en het hebben van maatschappelijke meerwaarde is onder andere ontstaan door mijn studies Bestuurs- en Organisatiewetenschappen (Universiteit van Utrecht) en Veranderkunde (Nyenrode Business University). Voor mij is vanaf mijn 19e de combinatie van werken en leren een rode draad in mijn werkzame leven. Veranderen vraagt om een bepaalde mindset en het zien van kansen die anderen niet direct zien of als kansrijk ervaren.

‘Connecting the unconnected’ is dan ook mijn specialisme. Door het cross-sectoraal verbinden van de publieke, private, wetenschappelijke en verenigingssector ben ik onder andere in staat om nieuwe verdienmodellen te creëren, mensen te verbinden, te inspireren en jouw inwoners, leden en klanten te betrekken en interesseren.

Ervaring

Het werken in een politiek, bestuurlijke omgeving is wat ik al 18 jaar doe. De laatste 10 jaar vooral als manager, directeur en bestuurder bij verschillende overheidsorganisaties en verenigingen (Gemeente Rotterdam, Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken, De Nederlandse Associatie en door deelname aan internationale commissies zoals bij de American Society of Association Executives en de Europese Unie). In de meeste gevallen eindverantwoordelijk voor reorganisaties, het herpositioneren van organisaties en afdelingen in het netwerk en het activeren van de betrokken medewerkers. Daarnaast werk ik veel samen met universiteiten en hogescholen (Erasmus Universiteit, Universiteit Utrecht, Tilburg University, Leiden University en de Haagse Hogeschool) om jongeren te betrekken bij het werkveld, ze vroegtijdig een netwerk te laten opbouwen en in alle vrijheid te laten experimenteren op de werkvloer.

Het bestuurlijke spel in de verschillende sectoren, zowel lokaal, nationaal als internationaal, ken ik als geen ander. Door mijn drang naar innovatie, verandering en het echt centraal stellen van de ‘klantvraag’ bekijk ik ieder proces op een andere manier. Een manier die zorgt voor grotere tevredenheid, betrokkenheid en successen, maar vooral voor resultaten in de praktijk. Zowel intern als extern!

Rotterdam

Ik ben in 1979 geboren in Rotterdam-West en woon sinds 2004 ‘Op Zuid’ zoals wij dat hier zeggen. Door mijn opvoeding met de ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit heb ik een directe manier van communiceren, hecht ik waarde aan een gezonde dosis humor en ben ik pas klaar met werken als er ook daadwerkelijk resultaten zichtbaar zijn. Een mentaliteit die zorgt voor een gezonde mate van perfectionisme, een ongelofelijke energie en werklust en het kunnen omgaan met allerlei culturen ongeacht de positie, afkomst of belangen.

Mijn aanpak staat dicht bij de Rotterdamse manier van leven. Vertrouwen, open en eerlijke communicatie, authenticiteit, loyaliteit en betrokkenheid zijn voor mij een groot goed, zowel privé als zakelijk. Je kunt in mijn ogen dan ook geen bestuurder, directeur of manager ‘spelen’. Het moge duidelijk zijn dat relaties, resultaten en authentiek zijn bij mij centraal staan in mijn aanpak. ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk ken’.